Iedereen die auto rijdt kent het wel, de jaarlijkse Algemene Periodieke Keuring (APK).

APK is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Natuurlijk is een auto het waard om zuinig op te zijn, zonder auto is het reizen immers vaak een stuk lastiger en tijdrovender.

Als we naar ondernemingen kijken, wordt er ook tijd en geld gestoken in het onderhoud van machines en de eventuele keuringen daarvan. Maar hoe zit het eigenlijk met het meest waardevolle factor van de onderneming, het team?

Zelden realiseert men zich dat ook teams baat hebben bij een reguliere keuring, waarbij gekeken wordt op welke gebieden de individuele werknemers training of coaching kunnen gebruiken, of de onderlinge verhoudingen binnen het team nog optimaal zijn (en zo niet, wat daaraan gedaan kan worden) en wat het potentieel van de medewerkers is.

Zo’n team-APK moet vooral NIET worden gezien als iets bedreigends of ‘engs’ door de medewerkers. Het is ons doel ieder individueel teamlid te helpen (nog) productiever, succesvoller en gelukkiger te zijn binnen de organisatie. Lees onderstaande opmerking van iemand die met zijn afdeling een team APK heeft gedaan:

“Hoewel ik eigenlijk zeer sceptisch was over dit traject, moet ik eerlijk bekennen dat ik stomverbaast ben over de accuraatheid van de resultaten. Mijn sterke punten waren herkenbaar, maar mijn minder sterke punten kwamen ook feilloos boven tafel. Dit werd op een prettige, informele manier aan mij gebracht zonder mij het gevoel te geven dat ik niet geschikt zou zijn voor mijn functie (wat ik ook niet ben!). Met deze nieuwe, of beter gezegd, opnieuw gerealiseerde kennis ga ik zeker aan de slag, zodat volgend jaar deze mindere punten ook sterke punten zijn geworden. Bedankt, ook voor de nuttige tips!”

Wilt u ook een team APK, of wilt u meer informatie over hoe u dit in uw bedrijf kunt implementeren? Neem dan contact met ons op.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!