Regels voor het werken vanuit huis

Veel mensen werken deze dagen vanuit huis. Om deze reden hebben we enkele simpele tips en regels opgesteld die je kunnen helpen productief en effectief te blijven werken.

1. Zorg voor een aparte werkruimte
Zoek een plek waar je ruimte hebt om te creëren en waar je je prettig voelt
2. Bepaal je werktijden
Bespreek dit met je leidinggevende. Wij adviseren echter dat je dezelfde uren aanhoudt die je anders op kantoor door zou brengen. Op deze manier weet het team dat ze op je kunnen rekenen.
3. Laat je omgeving weten dat je aan het werk bent
Als je een huishouden met iemand deelt, is het verstandig samen regels op te stellen zodat jullie elkaar niet storen.
4. Kleed je aan en zorg voor jezelf
Onderschat het belang hiervan niet. Voor jezelf zorgen is nooit zo belangrijk geweest! Kleed je aan zoals je dat ook voor kantoor zou doen. Onze instelling en ons gedrag wordt beïnvloed door hoe we gekleed zijn.
5. Blijf actief
Blijf regelmatig in beweging, of maak een wandeling als dat mogelijk is. Er zijn genoeg apps die dit uitdagend en interessant kunnen maken. Op die manier kan je ook je activiteiten en uitdagingen bijhouden.
6. Plan je dag
Schrijf op wat je wilt bereiken. Doe dit voor de hele week, maar maak ook een dagelijkse lijst met wat je die dag gedaan wilt krijgen. Plan wat je gaat doen en voer dat ook uit. Zorg er ook voor dat je de taken prioriteert.
Als je merkt dat je uitstelgedrag vertoont, moet je extra opletten. Laat jezelf niet van je plannen afwijken! Beloon jezelf gedurende de dag voor successen en afgeronde taken.
7. Stel doelen!
Schrijf op wat je uiteindelijk wil bereiken, wat je wil volbrengen. Dit zal je helpen efficiënter te werken.
Wanneer je met een nieuwe taak wil starten, moet je eerst bedenken of dat direct bijdraagt aan het eindresultaat dat je wil bereiken, anders is er een goede kans dat je een taak probeert te vermijden die je misschien lastig vindt. Let extra op deze gebieden en laat je aandacht niet afdwalen!
8. Einde dag samenvatting
Schrijf aan het eind van iedere dag op wat je gelukt is af te maken. Maak een korte samenvatting. Het zal je helpen een denkbeeldige punt achter een werkdag te zetten en zal je helpen de volgende dag met de juiste mentaliteit te benaderen.
9. Communiceer met je leidinggevende en collega’s
Maak hier afspraken over, zoals bijvoorbeeld aan het begin en/of eind van iedere dag.
10. Neem korte pauzes
Neem korte pauzes en probeer in die pauzes zo veel mogelijk te rekken en strekken. Ga naar buiten om frisse lucht in te ademen. Het belang hiervan moet je niet onderschatten.
11. Vermijd bepaalde activiteiten
Kijk geen televisie tijdens je werkuren en spendeer geen tijd aan social media (tenzij dat natuurlijk noodzakelijk is om je werk te doen), omdat dat al snel kan afleiden.
Doe niets wat je ook niet op kantoor zou doen en blijf efficiënt. Als je je aan bovenstaande regels houdt, geloven wij dat je je werk gedaan zal krijgen.
12. Waardeer de mooie momenten in het leven
Thuis werken kan ook geweldig zijn. De sleutel is gedisciplineerd te blijven. We moeten ook dankbaar zijn voor de mooie momenten in het leven.
Als je merkt dat je een slechte dag hebt, bedenk dan één ding dat goed is en waar je waardering voor hebt. Bedenk dan nog iets waar je blij mee bent, en dan nog iets. Dit betekent niet dat je problemen negeert en een roze bril opzet. Maar door je te focussen op wat ‘goed’ is, zal je daar al spoedig meer van krijgen, en zal je problemen kunnen oplossen die eerst onmogelijk leken.

 

Veel succes!!

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!