Het is tijd om te investeren in de ontwikkeling van je personeel

Kan je je voorstellen wat het voor je organisatie zou betekenen wanneer je medewerkers 10% productiever zouden zijn?

Als je denkt dat je omzetcijfers met 10% zullen stijgen, hebben we goed nieuws voor je. Omzet en productiviteit zijn niet evenredig… Wanneer je personeel productiever wordt, stijgt de efficiëntie, worden onbelangrijke nevenactiviteiten geparkeerd en streeft iedereen hetzelfde doel na, wat teamwerk bevordert. Dit resulteert in een (omzet)groei die kan oplopen tot wel 50%. En dat is alleen maar bij een stijging van slechts 10%! Kan je nagaan wat er zou gebeuren wanneer je personeel 20, of zelfs 50% productiever zou worden.

Nieuwe fase

Gelukkig zijn de meeste beperkingen die de overheid heeft genomen ten tijde van de pandemie inmiddels opgeschort of versoepeld. Toch ervaren wij dat veel bedrijven het moeilijk vinden terug te komen op het oude niveau, laat staan dat niveau te verhogen. Voor deze organisaties is er goed nieuws: De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld voor bedrijven die in de ontwikkeling van hun personeel willen investeren – de SLIM regeling.

Met deze regeling kan een subsidie aangevraagd worden die kan oplopen tot wel 80%.

Personeel ontwikkelen

Er zijn veel redenen om te investeren in de ontwikkeling van je personeel. Een aantal voorbeelden:

  • Verhoogde werktevredenheid en moreel onder werknemers
  • Verhoogde motivatie van werknemers
  • Verhoogde efficiëntie in processen, resulterend in financieel gewin
  • Verhoogde capaciteit om nieuwe technologieën en methoden toe te passen
  • Meer innovatie in strategieën en producten
  • Verminderd personeelsverloop
  • Verbeterd bedrijfsimago
  • Risicomanagement

Maar hoe weet je waar de ontwikkelingsbehoefte van je individuele werknemers ligt? En wanneer je dat weet, hoe moet je ze dan ontwikkelen om uiteindelijk tot een beter en productiever team te komen?

SLIM en Optimum Performance

Wij kunnen, met onze methodiek exact uitvinden waar de ontwikkelbehoefte van je medewerkers ligt en helpen met het opstellen van een POP. Meer over onze methode vind je hier.

Een praktijkvoorbeeld

Een van onze klanten belde ons op met de mededeling dat één van zijn medewerkers een communicatietraining nodig had. Nu is ons beleid mensen niet zomaar een willekeurige training te laten doen, we willen er eerst zeker van zijn dat de gekozen training ook resultaat brengt.

Nadat de medewerker een test had ingevuld en een interview met hem had plaatsgevonden, bleek er helemaal niets mis te zijn met zijn vermogen te communiceren. Waar het de medewerker echter aan ontbrak, was voldoende mensenkennis om aan te voelen wat hij op welk moment tegen wie moest zeggen, waardoor hij vaak als bot of onverschillig werd gezien. De training gericht op mensenkennis heeft als resultaat gehad dat zijn manier van communiceren veel effectiever is geworden. Hier heeft hij vele malen meer aan gehad dan hij ooit uit een communicatietraining had kunnen halen.

 

 

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen met betrekking tot de SLIM regeling? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

 

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!