TIPS & TRICKS: Vergeet niet de meest productieve mensen te belonen

Managers belonen de meest productieve mensen nog steeds niet genoeg ...

We hebben een tip voor je die je hopelijk zal inspireren en je zal helpen op het gebied van het bouwen van een productief team.

Vergeet niet om productieve mensen te belonen

 

Hoewel er op dit gebied een verbetering te zien is, hebben managers nog steeds de neiging om het als vanzelfsprekend te beschouwen dat hun mensen werken en goede resultaten behalen. Ze worden er immers voor betaald.  Dat klopt zeker, maar we weten ook dat mensen de aandacht van hun managers nodig hebben, ze willen feedback krijgen op hun resultaten en hun werk in de organisatie. Te vaak horen we van werknemers dat dit helaas niet het geval is.

Vaak heeft de manager geen tijd voor mensen en als hij/zij dat wel heeft, wordt tijd vooral aan de mensen met problemen, die fouten maken en het niet goed doen gewijd. Dit is het meest voor de hand liggende gebied om tijd aan te besteden. En de meest productieve mensen? De manager zal ze vaak meer werk geven en verder gaan.  Als deze situatie lang aanhoudt, kan de motivatie en de wil van de werknemers om goed te presteren in het bedrijf afnemen en zullen ze misschien wel het idee krijgen om het elders te proberen.

Uit onderzoek blijkt dat onvoldoende erkenning op het werk en weinig aandacht de meest voorkomende redenen zijn om van baan te veranderen. Tegelijkertijd hoeft het niet moeilijk te zijn om je beste mensen te ondersteunen en tevreden te stellen:

  • Toon interesse in je beste mensen en geef ze je tijd en aandacht – nodig ze af en toe uit voor een kopje koffie, lunch of ontbijt.
  • De meest productieve mensen zijn meestal degenen die zichzelf willen verbeteren en aan zichzelf willen werken. Bied hen de mogelijkheid om een opleiding te doen, hun kennis te verbreden of zichzelf beter te leren kennen.

Een cursus op het gebied van zelfontwikkeling kan een zeer welkome beloning zijn die twee effecten heeft:

  1. de werknemer is tevreden dat hij deze kans heeft gekregen en werkt aan het verbeteren van zijn vaardigheden,
  2. de manager is ook tevreden, want binnenkort zal de ontwikkeling van de medewerker tot uiting komen in zijn of haar resultaten.

Focus hierop en je zult verrast zijn hoe productieve mensen deze simpele stappen zullen waarderen, vaak zelfs meer dan een “gewone” salarisverhoging.

Hieronder een review (ervaring) van een zeer tevreden cursist die de kans kreeg van zijn werkgever om aan zelfontwikkeling te werken. Hij heeft de cursus Hoe mensen beter te begrijpen gedaan.

“De cursus was anders van opzet dan ik normaliter gewend ben en moest ik soms uit mijn comfortzone stappen. Maar mede hierdoor heb ik heb er heel veel van geleerd. Voor mij persoonlijk veel herkenbare elementen. Met name op het vlak van communicatie, omgaan met mensen, maar zeker ook een blik op je zelf. Mijn doelstelling was meer loslaten en delegeren en daar gaat deze cursus mij zeker bij helpen. En wat zeker niet onvermeld mag blijven, de begeleiding was echt top. Geweldig hoe Mieke & Kurt je kunnen triggeren.”

Mocht je meer informatie willen over hoe je dit in jouw eigen organisatie kan aanpakken dan kan je altijd contact met ons opnemen.
Bel (0294 745320) of mail ons – kurt@optimumperformance.nl of nicoline@optimumperformance.nl

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!