TIPS & TRICKS: Persoonlijke communicatie

Hoe en waarom je dit moet herstellen in je team

De tip van vandaag gaat over persoonlijke communicatie en hoe je de interactie tussen je team op het werk kunt verbeteren. Onze wereld is de afgelopen twee jaar op onmetelijke manieren veranderd. Internationale vluchten werden geannuleerd, kerstfeesten werden opgeschort en zakelijk gezien was er voor veel industrieën geen zekerheid. Hoewel de bedrijfswereld bleef draaien, waren er voor veel industrieën dalingen in omzet, vraag, uitbreiding en zeker in het bouwen van productieve teams.

Nu de meerderheid van de bedrijven weer werkt zoals ze voor de pandemie deden en het personeel is teruggekeerd naar zijn werkplek, zijn er nieuwe uitdagingen ontstaan.

Teaminteractie is zeker veranderd en sommige teams zijn niet meer zo hecht. Sommige industrieën hebben te maken met personeelstekorten, waardoor het aantal stagiaires en het rouleren van bestaande teamleden is toegenomen. De communicatieachterstanden zijn toegenomen. Stress en angst hebben meer dan ooit invloed op de prestaties. In sommige gevallen is het team niet meer zo gepassioneerd over het bedrijf en is de onderlinge band verslechterd. Wat moeten we dan doen?

Het stimuleren van interactie en persoonlijke communicatie tussen teamleden zal een enorm verschil maken!

Hier zijn enkele tips van ons eigen team:

  1. Door nieuwe teamleden op de juiste manier te introduceren, voelen ze zich welkom en hebben ze meer kans op succes. Je onboarding proces zal erg belangrijk zijn om mee te beginnen!

  2. Het hebben van informele teamvergaderingen opent ruimte om verbinding te maken en bevordert interactie. Dit is makkelijker te organiseren als het team samen op kantoor is, maar het is nog steeds mogelijk als je vanuit huis werkt. Je kunt technologie zoals Zoom of Google Meet gebruiken om teamvergaderingen in te stellen die gericht zijn op specifieke dingen. Zorg ervoor dat je hoogtepunten viert en positieve bijdragen erkent.
  3. Verjaardagen vieren is een perfecte manier om het team bij elkaar te brengen en iedereen erbij te betrekken; zelfs als ze niet op hetzelfde kantoor zijn! Te vaak erkennen bedrijven mensen niet op hun verjaardagen. Het is een heel eenvoudig ding dat een groot verschil kan maken voor iemands dag. Organiseer een verjaardagskaart en verzamel berichten van het team om in de kaart te zetten. Je kunt een e-card of fysieke kaart gebruiken. Het is de gedachte die telt.
  4. Promoot team erkenning, dit is iets dat onderdeel moet worden van je cultuur en gedaan wordt door elk teamlid in het bedrijf. Het hoeft geen senior-junior relatie te zijn, ook teamleden onderling kunnen elkaar in het zonnetje zetten.
  5. Implementeer spelelementen en stel teamdoelen als strategie. Is het je opgevallen hoe alles leuker is en op een hoger niveau wordt gedaan; of het nu snelheid of kwaliteit is, als het een spel is? Ontdek hoe je dit in de dagelijkse praktijk van je bedrijf kunt brengen!

We hopen dat je dit nuttig hebt gevonden en aan de slag gaat met de tips die we je hebben gegeven. Kijk hoe je persoonlijke interacties in je bedrijf kunt creëren, promoten of opnieuw kan opbouwen om het moreel te stimuleren en het team kan samenbrengen om een gemeenschappelijk doel te ondersteunen.

Hieronder enkele foto’s hoe wij dit in de praktijk brengen.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!