Bedrijfsanalyse

Formules voor succes

Hoe meet u bedrijfsprocessen en wat doet u met de resultaten?

Heeft u medewerkers die de productiviteit negatief beïnvloeden, maar kunt u uw vinger er maar niet precies op leggen?

Is de individuele bijdrage van de medewerkers hier en daar niet optimaal?

De antwoorden op deze vragen hebben te maken met de condities of fasen waar mensen, afdelingen en bedrijven doorheen gaan. Deze zijn universeel. De cursus behandelt deze fasen volledig. De manager krijgt de aanpak voor elk van deze fasen in de vorm van exacte op elkaar aansluitende stappen die van toepassing zijn. Hij wordt als het ware een ‘dokter’ die de juiste diagnose kan stellen en het juiste ‘recept’ kan toedienen. Dit is een uniek stuk gereedschap, waarmee u tevens uw belangrijkste kapitaal, uw mensen, veel gerichter kunt helpen.

Ik heb geleerd situaties in mijn organisatie te herkennen als trends (tendens in een zekere richting) die zichtbaar worden. Belangrijk is om frequenter meetpunten in te zetten om nog eerder in te springen op een trend. De formules bij deze trends zijn duidelijk en zeer bruikbaar. De stappen in de formules zeer klein en dus duidelijk van elkaar te onderscheiden. Ik merkte vaak dat ik uit intuïtie wel een paar stappen uit de formule volgde, maar ook een paar essentiële stappen oversloeg, waardoor ik eigenlijk niet echt verder kwam. Ik vind deze formules een zeer degelijke basis om mee te werken. Wat ik ook heb geleerd is om situaties in detail te concretiseren waardoor af en toe bruikbare “brainwaves” opstaken waaruit echte nieuwe ideeën voortkwamen. Na deze training heb ik echt het gevoel ons bedrijf in de hand te hebben. De situatie is duidelijk niet zo geweldig als ik dacht, maar de situatie is zichtbaar gemaakt evenals de actie die moet worden ondernomen.

M.B.

Leerdoel:

Leren hoe meetpunten in het bedrijf gebruikt kunnen worden, hoe deze correct geïnterpreteerd worden en wat de juiste stappen zijn om de resultaten te verbeteren.

Globale inhoud:

  • De volledige schaal van de fasen waar iedere organisatie, afdeling of individu doorheen gaat.
  • Elke fase heeft zijn eigen formule met stappen om de situatie te verbeteren. Wat te doen in iedere denkbare situatie.
  • Waarom u nooit moet instemmen met bepaalde niet optimale situaties en hoe u deze kunt aanpakken.
  • Bedrijfsprocessen meten en weten wat u doet met de resultaten.
  • Grafiektrends leren interpreteren en er op de juiste manier in het bedrijf mee aan de slag gaan.
  • Wat u moet doen met medewerkers die de productiviteit negatief beïnvloeden.
  • Hoe u de individuele bijdrage van medewerkers verbetert.
  • U krijgt een persoonlijk consult van ongeveer drieënhalf uur waarin besproken wordt hoe u met de geleerde gegevens het beste kunt omgaan en waarin u allerlei waardevolle tips en adviezen meekrijgt om het geleerde in de praktijk te blijven toepassen.
  • Een groot aantal praktische oefeningen om de stof eigen te maken.

Cursusduur:

Gemiddeld 5 à 6 dagen.

Garantie:

Wij bieden een ‘niet goed, geld terug’ garantie aan. Wanneer u niet tevreden bent met de geleverde cursus dan storten wij u het cursusgeld terug*.

* Zie onze leveringsvoorwaarden.

Eindresultaat:

Iemand die de condities of fasen van het leven kent en deze herkent in zijn eigen bedrijf en die de stappen van de formules kan uitvoeren zodat het functioneren van medewerkers en voortbestaan het bedrijf wordt geoptimaliseerd.

Gratis opfrisdag:

Na ongeveer een half jaar tot een jaar vragen wij u langs te komen voor de gratis opfrisdag. Op deze dag bekijken wij met u samen of u de stof nog steeds goed kan toepassen in het dagelijkse leven. Wanneer u vragen heeft, kunt u deze dan ook stellen.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!