FAQ

Algemeen

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

-Optimum Performance vindt uw privacy belangrijk. Hieronder beschrijven we ons beleid dat geldt voor onze website en webpagina’s:

└> testen: Wij werken zonder naam, alleen met nummers. Elk assessment heeft een eigen nummer dat niet naar personen te herleiden is.

└> marketing: Wanneer u uw gegevens achter laat op onze website zal dit niet aan derden worden doorgegeven. Alle gegevens die u achterlaat zullen bij Optimum Performance blijven.

└>   GDPR

Optimum Performance hecht veel belang aan de bescherming van de gegevens van haar klanten en prospecten. Als we al eerder beschikten over uw gegevens of als u uw gegevens reeds eerder aan ons hebt bezorgd om u in te schrijven op onze nieuwsbrieven of onze diensten, of als u onze nieuwsbrieven al een tijdje ontvangt of als u uw gegevens heeft achtergelaten bij Optimum Performance, zal Optimum Performance deze onder meer gebruiken voor marketingacties die afgestemd zijn op uw persoonlijke voorkeuren. Om uzelf uit te schrijven voor toekomstige mailings kan u onderaan onze nieuwsbrief die wij regelmatig versturen klikken op ‘Wenst u deze mails niet langer te ontvangen, klik dan hier om u uit te schrijven’ of een mail sturen naar info@optimumperformance.nl

Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?

Onze algemene leveringsvoorwaarden voor trainingen kunt u hier lezen.

Zijn er goede parkeermogelijkheden bij de locatie?

Op onze locatie zijn er gratis parkeerplekken beschikbaar. Op eigen terrein 9 stuks en aan de overkant van de straat zijn er openbare parkeerplekken aanwezig. Ook is er een laadpaal aan de overkant van de straat aanwezig waar u gebruik van kunt maken.

Geven jullie ook workshops?

Naast de testen en trainingen kunnen wij ook workshops op maat leveren die aansluiten bij u specifieke behoeften. Neem voor meer informatie contact op.

Informatie voor de kandidaat:

Optimum Performance

Optimum Performance is een internationale speler als het gaat om oplossingen voor het selecteren en beoordelen van nieuw en bestaand personeel. De unieke dienstverlening via internet begon in 2002. Doordat het Performiasysteem zo goed werkt, levert het op dit moment testen en trainingen in meer dan 20 landen. Optimum Performance Nederland is gevestigd in Weesp. Niemand is perfect, iedereen is anders en heeft plus- en minpunten. Veel bedrijven willen deze graag in kaart brengen voordat ze met nieuwe medewerkers in zee gaan. Het bedrijf waarbij u nu solliciteert maakt hiervoor gebruik van het Performiasysteem met testen die betrouwbaar zijn.

U kunt het volgende verwachten

U krijgt in elk geval drie en soms wat meer testen te doen via internet. De Duplicatietest is een korte test die maar een paar minuten hoeft te duren; de tijd wordt opgenomen en is mede-bepalend voor de score. De IQ-test heeft 80 vragen waarvoor u precies 30 minuten de tijd krijgt. De Exec-U-test is onze persoonlijkheidstest: er zijn 200 vragen die over uzelf gaan en waarover u net zo lang mag doen als u wilt. Deze test onderzoekt hoe u in het leven staat, uw manier van werken en uw sociale eigenschappen. Voorafgaand aan elke test krijgt u een instructie op het scherm. Lees deze goed.

Als een test klaar is kunt u eventueel een korte pauze inlassen, maar niet tijdens een test.
Als u klaar bent met alle testen worden de resultaten door een getrainde evaluator verwerkt. Het systeem werkt conform de privacywet en daarom wordt nergens uw naam opgeslagen. Andere gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Resultaten worden niet aan derden verstrekt.
We wensen u veel succes en mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Testen:

Wat is een duplicatietest?

De Duplicatietest is bedoeld om te kijken hoe snel de kandidaat informatie verwerkt en vervolgens    correct kan toepassen. Het is de bedoeling dat deze test zo snel mogelijk wordt ingevuld, maar niet zo gehaast dat er fouten gemaakt worden. Hoe hoger het duplicatievermogen van een persoon is, hoe makkelijker hij nieuwe dingen leert en hoe minder misverstanden er zullen ontstaan.

Wat is een IQ-test?

De IQ-test laat zien wat het denk- en werkniveau van de kandidaat is. De test bestaat uit 80 vragen en hier krijgt de kandidaat 30 minuten de tijd voor. Als de tijd verstreken is, sluit de test automatisch. De IQ-score zegt iets over de analytische capaciteiten van een persoon. Hoe hoger de IQ-score, hoe sneller hij/zij bijvoorbeeld oplossingen voor problemen kan bedenken.

Wat is een persoonlijkheidstest/Exec-U-test?

De Persoonlijkheidstest/Exec-U-test is een online test die de 10 eigenschappen van de persoon onderzoekt. Deze tezamen geeft een beeld van de manier hoe de persoon met situaties omgaat. Voor iedere functie zijn andere competenties van belang. De Exec-U-test laat zien in hoeverre iemand voldoet aan de gevraagde competenties.

Wat is een prestatieverificatie?

Hierin kijken we naar de persoons zijn resultaten in voorgaande functies. Is de kandidaat productief en/of resultaatbewust. Is hij bereid om te werken, leren en instructies op te volgen. Met name voor management- en salesfuncties is een resultaatgerichte houding erg van belang.

Wat is het schriftelijk eindverslag?

Het eindverslag wordt geschreven door een gespecialiseerde evaluator. Met behulp van de vacaturetekst of functiebeschrijving focussen wij ons specifiek op de competenties die van belang zijn voor de functie. Niet alleen wordt er gekeken naar de uitslag per punt maar ook naar de combinaties van punten die een verrassende uitslag kunnen geven of die meer inzicht geven dan de individuele punten op zich. Ook kijken we niet alleen naar aandachtspunten maar ook naar de positieve punten van de kandidaat.

Wat is een licentie en wat kunnen we daarmee?

Als u veel te maken heeft met het aannemen en begeleiden van personeel en/of als u per geteste kandidaat de kosten wilt beperken kunt u ook gebruik maken van een licentie. Dit houdt in dat iemand in uw bedrijf wordt opgeleid en een gebruikslicentie krijgt, waarmee u onbeperkt van de testen gebruik kunt maken. U kunt uw eigen evaluaties uitvoeren en heeft hierdoor volledige controle over uw eigen proces voor het aannemen, beoordelen en coachen van personeel, ongeacht de grootte van uw bedrijf. Meer hierover kunt u lezen op de pagina HR Professionals

Kan er ook gebruik gemaakt worden van 1 test i.p.v. het hele pakket?

Het is mogelijk om van slechts één of een deel van de testen gebruik te maken. Voor een volledig beeld van de kandidaat of persoon die getest gaat worden is het beter om gebruik te maken van het gehele pakket.

Zijn de testen ook in een andere taal beschikbaar?

Onze testen zijn in meer dan 30 talen beschikbaar. Neem contact op of de testen ook in de taal aanwezig zijn die u wilt gebruiken.

Doen jullie ook recruitment?

Jazeker. Wij kunnen u op projectbasis helpen met het vinden en selecteren van personeel. Een van onze ervaren recruiters neemt u het werk uit handen en verzorgt de vacaturetekst, het testen en selecteren van de kandidaten. Ook het afwijzen van ongeschikte kandidaten en de eerste sollicitatiegesprekken nemen wij van u over. Dit alles uiteraard in goed overleg, en met duidelijke afstemming op uw specifieke behoeften.

Wat is Assisted Recruitment?

Wilt u uitsluitend tijd besteden aan geschikte kandidaten en geen tijd en energie steken in kandidaten die achteraf niet geschikt blijken te zijn? Voor elke vacature die u heeft testen wij uw kandidaten. U ontvangt de testresultaten van de kandidaten inclusief een aanbeveling of de kandidaat voldoet aan de gevraagde competenties. U kunt vervolgens de meest geschikte kandidaten uitnodigen, wetende dat zij geschikte kandidaten zijn.

Training:

Voor wie is de training?

De training is geschikt voor iedereen die zich wil verbeteren. Voor elke directeur, manager en zijn medewerkers.

Trainingen op locatie?

Naast onze locatie in Weesp is het ook mogelijk om de training op uw locatie te volgen. De inhoud, oefeningen, methoden en gebruikte voorbeelden stemmen we af op de werksituatie van uw organisatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Zijn de trainingen ook in een andere taal beschikbaar?

Verschillende trainingen zijn ook in het Engels beschikbaar. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

Doen jullie ook maatwerktrainingen?

Jazeker. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welk coaching- of trainingstraject het best bij u of uw medewerker past.

Waarom eerst een test voordat ik een training volg?

Omdat u uw geld maar één keer kunt uitgeven en wij er zeker van willen zijn dat de training die u op het oog heeft ook de juiste training is vult u voor aanvang eerst de persoonlijkheidstest in. Hierop zal er een evaluatie volgen waar er gekeken wordt naar de sterke- en verbeterpunten. Aan de hand hiervan zal gekeken worden welke training hierbij past.

Kan ik de training ook samen met een collega volgen?

U kunt de training altijd samen met een collega volgen, echter onze trainingen zijn zo gemaakt dat iedereen op zijn eigen tempo werkt.

Kan ik subsidie of vergoeding krijgen?

Dat is inderdaad vaak mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via OOM een subsidie aan te vragen. Optimum Performance kan deze subsidies helaas niet voor u verzorgen. U bent zelf verantwoordelijk om deze aan te vragen.

Ontvang ik een certificaat van deelname?

Ja, bij het succesvol afronden van een training ontvangt u een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

Ik eet niet alles. Wordt hier rekening mee gehouden bij de lunch of diner?

Ja. U kunt uw voorkeuren met betrekking tot eten en drinken aangeven tijdens de intake.

Welke toelatingseisen hanteert Optimum Performance voor de trainingen?

Er zijn geen eisen gesteld aan deelname voor een training. Wat we wel vragen is inzet en motivatie om de gestelde doelen samen te behalen.

Bieden jullie ook ondersteuning op de werkplek?

Naast open- en maatwerktrainingen bieden wij ook training en/of coaching ‘on the job’.  Hierbij gaan we de deelnemer coachen en/of trainen op zijn of haar werkplek.

Wat doet Optimum Performance aan follow-up?

Bij elke training heeft u recht op een gratis follow-up dag om de geleerde stof op te frissen. Deze kan vanaf een half jaar na de voltooiing van de gevolgde cursus gepland worden. Aan deze follow-up dag gaat een gratis intake vooraf waarin een persoonlijk programma gemaakt wordt dat in één dag in de cursuszaal gedaan wordt.

Wat bedoelt u met niet goed, geld terug?

Wanneer u ontevreden bent met de training die u bij Optimum Performance bent gestart en deze na de eerste dag niet verder wilt vervolgen, heeft u het recht om het volledige bedrag weer teruggestort te krijgen. Meer hierover kunt u lezen in onze leveringsvoorwaarden.

Trainen in-company vs. trainen met open inschrijving

Wij bieden twee soorten trainingen aan. Een training met open inschrijving is een training waarop iedereen zich kan inschrijven. De deelnemers zijn afkomstig uit diverse organisaties en hebben vergelijkbare leervragen, wat het boeiend maakt van elkaar te leren. Daarnaast bieden we in-company trainingen, uitsluitend bedoeld voor medewerkers van een specifieke organisatie. De inhoud, oefeningen, methoden en gebruikte voorbeelden stemmen we af op de werksituatie van uw organisatie

Kunt u mij meer informatie over een training toesturen?

Op onze website kunt u over alle trainingen informatie vinden. Wilt u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ons e-mailen via info@optimumperformance.nl of bellen naar telefoonnummer 0294-745320.

Wat is allemaal bij de prijs inbegrepen?

Lesmateriaal, lunch/diner (bij trainingen op onze locatie), intake, evaluatie en een follow-up dag.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!