Herkent u de volgende situatie?

Er was eens een manager die droomde van een groot bedrijf met een geweldig team van productieve medewerkers. Zo kon hij nog meer diensten leveren aan zijn klanten. Toegewijd bouwde hij aan deze droom maar kwam al gauw met een aantal grote problemen in aanraking…

Hij moest productieve medewerkers aannemen maar hen ook trainen, waar hij nou juist geen tijd voor had. Het werden daarom ook niet echt productieve medewerkers. Bovendien moest hij hen ook gaan managen. Toen realiseerde hij zich dat hij erg goed was geweest in het managen van zichzelf, maar niet in het managen van anderen.

Barrières en eigen tekortkomingen stonden zijn droom in de weg en hij dreigde zelfs overbelast te raken. Hij moest al het werk zelf blijven doen om de kwaliteit naar zijn klanten te blijven waarborgen. Zo was hij niet alleen zijn droom aan het najagen maar ook een burn-out! Het roer moest om!

Is dit voor u herkenbaar? Lees dan snel verder!

Uw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van uw onderneming. Zij zijn een dominante factor in het succes van uw bedrijf. Wat doet u om hen optimaal te laten presteren?

Medewerkers zijn gewend de leiding van een manager te volgen. Toch lopen veel managers dagelijks tegen barrières aan die ze zelf niet weten op te lossen. Dit kunnen persoonlijke tekortkomingen zijn maar ook andere factoren. Wanneer barrières ontstaan in de stijl van leidinggeven, kan dit een grote negatieve weerslag hebben op het succes van een team en de gehele organisatie.

Dit kunt u voor zijn, of oplossen wanneer u al met dit probleem te maken heeft. Het geheim van de oplossing voor dit soort problemen is uzelf eerst door en door te kennen. Optimum Performance kan u hierbij helpen. Door gebruik te maken van onze persoonlijkheidstest maken wij als het ware een landkaart van uw gehele persoonlijkheid, competenties en eigenschappen, om zo problemen op te sporen en op te lossen. Aan de hand hiervan zoeken wij samen de juiste training erbij.

De trainingen van Optimum Performance zorgen voor o.a.:

 • Beter inzicht in uw sterke en verbeterpunten
 • Meer grip op de productiviteit van uw medewerkers
 • Meer inzicht in wat er leeft bij uw medewerkers
 • Meer inzicht in het onderscheiden van productieve en minder productieve werknemers

 

* verplicht veld

Wie is Optimum Performance

Optimum Performance is de enige Nederlandse licentiehouder van Performia International. Zij hebben een testsysteem ontwikkeld op het gebied van persoonlijkheid, productie en capaciteiten. Sinds de lancering van Performia International in 2001 zijn we wereldwijd gestadig gegroeid. Onze online personeelstesten worden momenteel in meer dan 20 landen gebruikt en de testen zijn in meer dan 25 talen beschikbaar. Ondernemers, leidinggevenden en HR-professionals beoordelen wereldwijd de testen van Performia International voortdurend uiterst positief. De resultaten van deze trainingen leiden tot stabielere personele omstandigheden, betere winstgevendheid, meer tevredenheid op de werkvloer en minder stress.

Bij Optimum Performance begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het optimaal functioneren van zowel de manager als werknemer is. Wij bieden daarom onder andere de volgende trainingen aan:

Succesvol leidinggeven

 • Wat doet u al goed, wat kan nog beter? Waar moet u aandacht aan besteden?
 • Werken aan uw zelfverzekerdheid als leidinggevende.
 • Hoe komt u boven zaken te staan i.p.v. er middenin? Leren het operationele werk los te laten.
 • Voorkomen dat u teveel tijd besteedt aan werk dat eigenlijk voor anderen bestemd is.

Het overwinnen van persoonlijke barrières

 • Het lokaliseren van factoren die succes in de weg staan en die aanpakken.
 • Zijn mensen nu eigenlijk goed of slecht?
 • Oorzaken van stress, zowel privé als zakelijk.
 • De belangrijkste oorzaak van ups en downs.
 • De stabiliteit verhogen van uzelf en uw bedrijf.
 • Meer inzicht in uzelf.

Hoe mensen beter te begrijpen

 • De essentie van een “goede sfeer” en hoe u dit gegeven kunt gebruiken om resultaten te verkrijgen.
 • Een overzicht van alle voorkomende emoties en het voorspellen van menselijk gedrag.
 • Mensen sneller en beter kunnen inschatten zodat u daar proactief op kunt inspelen.
 • De sociale en antisociale eigenschappen.
 • De belangrijkste oorzaak van ups en downs en hoe uitputting voorkomen kan worden.

“Fijne mensen bij Optimum Performance die een goede kijk hebben op het leven en samen werken met anderen. De sfeer en rust maakt dat je helemaal los komt van de dagelijkse sleur en de het cursusmateriaal goed in je kunt opnemen.”

“Deze training is een echte eye-opener, zeer duidelijk lesprogramma met zeer goede ondersteuning door de cursus begeleidster. Voor mij was het na lesdag 1 al direct toepasbaar in de praktijk, de cursus heeft mij zeer goed geholpen leren omgaan met situaties en herkennen van problemen.”

“Als het vervolg op de cursus ‘mensen beter begrijpen’ middels deze cursus de volgende stap in mijn ontwikkeling gemaakt. In plaats van, zoals ik normaliter gewend ben, direct naar de oplossing te schieten eerst op zoek naar de reden van het waarom. Bijzonder leerzaam en voor mij een enorme eyeopener.”

“Erg leerzame cursus waarmee ik dingen heel bewust onderga. Het is heel mooi om te zien dat overal een reden voor is, waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Je doet de cursus op je eigen tempo met goede begeleiding.”

Naast de hierboven genoemde trainingen bieden wij nog veel meer interessante trainingen aan. Laat uw gegevens achter als u nieuwsgierig bent naar welke training het best bij u en uw situatie past. Wij geloven dat onze aanpak ook voor u werkt. 

* verplicht veld

Wij doen hierbij afstand van LinkedIn en verklaren dat deze pagina geen onderdeel is van LinkedIn.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!