Stap 1 en 2: intern testen en interview

Voor het opstellen van een opleidings– of ontwikkelplan raden wij je aan de volgende testen te gebruiken:
Duplicatietest, IQ-test, Persoonlijkheidstest en optioneel Prestatieverificatie.

Duplicatietest
Met ‘duplicatie’ bedoelen we het vermogen om een exacte kopie te maken van wat hij heeft waargenomen. Is de medewerker in staat om gegeven taken te begrijpen en doet hij wat er van hem wordt verwacht of kan hij hier zich in verbeteren.

IQ-test
De IQ-test vertelt je hoe goed iemand in staat is een probleem te zien, te analyseren en vervolgens op te lossen. Maakt de medewerker voornamelijk gebruik van zijn praktijkervaring of analyseert hij het probleem eerst voordat hij op zoek gaat naar een logische oplossing.

 

Persoonlijkheidstest
Een persoonlijkheidstest helpt je het potentieel te zien van de medewerker. Is de medewerker gelukkig, heeft hij het in zich om door te groeien. Welke capaciteiten heeft de medewerker, wat zijn de sterke punten en in welke gebieden kan hij zich eventueel verbeteren.

Waar staat de medewerker en waar kan hij naar toe.

Prestatieverificatie
Deze vragenlijst geeft je een duidelijk beeld van de prestaties en het vermogen van de persoon om concrete resultaten te behalen in jouw bedrijf. Bij een uitvoerende functie willen we weten of de medewerker bereid is te werken, leren en instructies op te volgen, bij een resultaatgerichte functie of hij denkt in resultaten of acties.

Deze testen tezamen geven je een totaalbeeld van de kandidaat. In stap 1 krijgt de medewerker een online assessment met hierin 3 of 4 testen (duplicatietest, IQ-test, persoonlijkheidstest en optioneel de prestatieverificatie). Hierop volgt er een resultaat, welke je inzicht geeft in de ontwikkelmogelijkheden van elke medewerker. Ben je al getraind in het lezen van de testen dan kan je zelf in gesprek gaan met elke medewerker, zo niet dan gaan we verder met stap 2.

In stap 2 gaan we de testresultaten bespreken met iedere medewerker die het online assessment heeft ingevuld. Met elke medewerker wordt er individueel ingegaan op de testresultaten, omdat dit individueel gebeurt kan er ook dieper op de testresultaten ingegaan worden en achterhaald worden wat de ambities en wensen zijn van iedere medewerker.

Na het interview volgt er een persoonlijk adviesrapport voor elke medewerker met hierin niet alleen de testresultaten maar ook welke doelen de medewerker heeft en of hij bijvoorbeeld nog happy is op de werkplek.

Stap 2 is niet verplicht, er kan ook een rapport geschreven worden met alleen stap 1, alleen dan is het niet mogelijk om dieper op de testresultaten in te gaan.

Wil je een voorbeeld verslag inzien, neem dan contact met ons op en we sturen een voorbeeld exemplaar naar je op.

Wil je de mogelijkheden met ons doornemen, dat kan natuurlijk ook.

Neem contact op met je Optimum Performance consultant. Bellen 0294 745320 of mailen naar kurt@optimumperformance.nl of nicoline@optimumperformance.nl

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!