Statsbook

Hoe nemen we beslissingen?

Het is vrijwel onmogelijk om juiste beslissingen te nemen als je niet alle gegevens en feiten voor je hebt.

Maar hoe krijg je deze feiten?
Over het algemeen wordt micromanagement niet gewaardeerd op de werkplek. Mensen willen vertrouwd worden en managers kunnen geen effectieve beslissingen nemen zonder de benodigde gegevens.

Dus ik zou je willen vragen:

  • Maak je gebruik van een statistiekenrapportagesysteem?
  • Kan je eenvoudige individuele prestaties, teamresultaten en belangrijke statistieken meten, volgen en in kaart brengen?

 

Als het gaat om het nemen van beslissingen, is het van cruciaal belang om statistieken te hebben.
Statistieken zijn een verzameling van gegevens en feiten, en elk bedrijf moet specifieke statistieken hebben voor elk deel van de organisatie.

 

 

 

 

 

Elk van je teamleden moet weten wat het belangrijkste resultaat van hun functie zou moeten zijn, en dat moet gemeten worden zodat kan worden bijgehouden hoeveel er wordt geproduceerd. Dit geeft je statistieken.

Als je niet tevreden bent met de manier waarop je statistieken bijhoudt of als je alleen je boekhoudsysteem en spreadsheets gebruikt, zorg er dan voor dat je ons product Statsbook bekijkt. Statsbook helpt bedrijven zich te organiseren en snel de juiste beslissingen te kunnen nemen.
Wanneer je statistieken hebt over de resultaten in de hele organisatie, kan je eenvoudig de gebieden aanwijzen die aandacht nodig hebben voordat problemen zelfs ontstaan. Je weet ook wie er echt bijdraagt en wie doet alsof.

Zonder statistieken die je echte en waardevolle gegevens geven, moet je veel meer vertrouwen op hoe mensen eruit zien en klinken, hoe druk ze eruit zien, hoe goed ze communiceren, hoe vroeg ze beginnen en hoe laat ze klaar zijn.

En dit is waar het gevaarlijk kan worden, omdat er druk uitzien of goed communiceren of lange uren werken niet gelijk staat aan het behalen van resultaten.

Wanneer je met echte statistieken werkt, kan je ook beslissingen nemen op basis van hoe de grafieken zich ontwikkelen. Je weet welk gebied en wie aandacht, een schouderklopje of beloning nodig heeft!

Een voorbeeld: laten we zeggen dat je de omzet meet. En een van de belangrijkste onderdelen voor het behalen van omzet zou het aantal afspraken kunnen zijn. Als je begint te merken dat het aantal afspraken daalt terwijl deze in het verleden hoger waren, besef dan dat zeer binnenkort je verkoop zal worden beïnvloed, zelfs als dat nog niet gebeurd is. Dus door het hebben van deze gegevens kan je nu handelen en een aantal maatregelen treffen. Dit soort statistieken noemen we onder-statistieken.

Een heel interessant punt is dat dingen die gemeten worden, gedaan worden.

Zorg er dus voor dat je een zeer effectief systeem hebt voor het verzamelen van statistieken en dat je INDIVIDUELE, team- en bedrijfsstatistieken meet.

Klaar om je eigen snelle, eenvoudige en betaalbare statistieken rapportage systeem te hebben? Klik dan contact met ons op.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!