Testen testimonials

Testen Testimonials

“Als onderdeel van de sollicitatieprocedure maken wij al Jaren gebruik van het testsysteem van Optimum Performance. Het bespaart tijd tijdens het zoeken en verbetert de kwaliteit van de uiteindelijke keuze, is inmiddels gebleken. Bijkomend voordeel is dat we voor onszelf coachings-punten kunnen formuleren om de aangenomen kandidaat daarmee te verbeteren.

Voor een groeiende onderneming als ons is het namelijk niet alleen belangrijk om snel en effectief nieuwe medewerkers te werven, maar zeker zo belangrijk om ze bij het bedrijf te houden. Als resultaat hiervan is de personeelsfluctuatie bij ons al jaren zeer laag (onder 5%).“

JH

Directeur

“Sinds meerdere jaren is Optimum Performance onze partner in het selectieproces van nieuwe medewerkers. Het is voor ons een waardevolle toevoeging en dankzij de testen krijgen wij het nodige inzicht in het profiel van de kandidaten. Onze vragen worden professioneel beantwoord en de informatie die uit de testen naar boven komt, is uiterst nuttig in het nemen van beslissingen.”

LH

Sales

“Aanleiding om gebruik te maken van de diensten van Optimum Performance was het hoge verloop onder ons op één afdeling. Dat was een doorn in het oog. Enorm energie- en tijdrovend en bovendien duur. Door het online assessment van Optimum Performance onderdeel te maken van ons W&S traject is het verloop aantoonbaar teruggedrongen tot een uiterst acceptabel niveau.”

MdG

Manager Operations

“Al sinds het voorjaar van 2007 werken wij met het systeem van Optimum Performance. Zowel bij het selecteren van kandidaten voor vacatures als bij het begeleiden van bestaand personeel worden online verschillende testen afgenomen. Bij invulling van vacatures is deze manier van testen een bijzonder effectieve en efficiënte methode gebleken om kaf en koren van elkaar te scheiden. Het bespaart enerzijds veel tijd in sollicitatieprocedures en helpt anderzijds de besten te selecteren. Bij bestaand personeel blijkt het een zeer geschikt hulpmiddel om medewerkers meer zelfinzicht te geven en daarmee te helpen in hun ontwikkeling, en leidinggevenden per individu tips mee te geven m.b.t. aansturing, begeleiding en coaching. In eerste instantie schreef Optimum Performance de analyses en samenvattingen van alle testen. Inmiddels zijn wij zelf gecertificeerd om de testen te kunnen analyseren. Nu zijn wij zelf in staat om de testresultaten te interpreteren en kunnen we nu ook met alle kandidaten c.q. medewerkers hun testresultaten bespreken op zo’n manier, dat ze meer begrip ontwikkelen. Ik kan het gebruik van de testmethodes van Optimum Performance ter harte aanbevelen!”

RK

Operationeel Manager

“Inmiddels maken we alweer bijna 10 jaar gebruik van de testen van Optimum Performance in ons wervings- en selectieproces. Het is voor ons een waardevolle toevoeging in het komen tot een mogelijke arbeids- of franchiserelatie. Dankzij de testen krijgen we meer inzicht in wat iemand beweegt en zijn we al een aantal malen behoed voor het aannemen van de “verkeerde” medewerker of franchisenemer. En dat terwijl de voorafgaande sollicitatiegesprekken toch zo prettig verliepen. Het blijft ons nog steeds verbazen hoeveel informatie er door de testen naar boven komt, en de hoge mate van herkenbaarheid door de geteste kandidaten. De wijze waarop de nabespreking van de testresultaten plaatsvindt wordt zowel door ons als de geteste kandidaten zeer gewaardeerd. Bovenstaande kan niet los gezien worden van de plezierige manier van (samen)werken en de grote mate van flexibiliteit van jullie kant. Wij voelen ons daar zeer prettig bij.”

HZ

Financieel Directeur

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!