Testen

Advies van de directeur…

Heeft u ooit iemand aangenomen waarbij u dacht dat het een geweldige aanvulling op uw team was maar die persoon heeft u uiteindelijk erg teleurgesteld? Misschien heeft u zelfs veel tijd en geld verloren in het proces?

Ik kan u verzekeren dat u niet de enige bent die dat is overkomen daar er veel bedrijven zijn die mensen aannemen die niet optimaal presteren. Ik kan u vertellen dat dit bedrijven veel geld kost. Ze betalen een jaarsalaris aan iemand om er uiteindelijk achter te komen dat het toch niet de ideale persoon is voor de functie en verlengen het contract niet. Het hele wervingsproces kan weer opnieuw beginnen en er is een jaar verspild. Daarnaast heeft u, van de kandidaat, ook niet de gewenste productiviteit gekregen. Dit kan, afhankelijk van de functie in het bedrijf, tussen de 50.000 en 500.000 euro kosten.

Als ik u nu zou vertellen dat wij de 4 tools (testen) hebben die u zekerheid kunnen geven dat u de juiste en meest productieve kandidaat voor uw team selecteert, en u daarbij 70% van uw werkdruk kunt besparen in het wervingsproces (werkelijk percentage gegeven van onze klanten!), zou u dan geïnteresseerd zijn?

Er zal een interessant feit opduiken als u onze middelen begint te gebruiken – Uw omzet zal uitbreiden en daarnaast toenemen!!

Online Personeelstesten voor Sollicitanten en Medewerkers

De online testen van Optimum Performance zijn geschikt bij sollicitatieprocedures en functioneringsgesprekken.

Het selecteren van de juiste medewerker is een enorm belangrijke activiteit. Kiest u de juiste, dan gaat de persoon u helpen en krijgt u meer voor elkaar. Kiest u de verkeerde, dan betaalt u hem (of haar) om uw leven als leidinggevende moeilijker te maken. Want u schaft niet een of ander apparaat aan dat het niet doet. Nee, deze persoon maakt anderen minder productief, zorgt voor onrust of onenigheid en houdt mensen van hun werk. Hij kan u bovendien behoorlijk wat tijd en geld kosten. Maak hier een eind aan met behulp van online testen van Optimum Performance!

Naast sollicitatieprocedures zijn de online personeelstesten van Optimum Performance ook zeer geschikt ter ondersteuning naast functioneringsgesprekken. Optimum Performance biedt diverse online testen aan in bijna 50 verschillende talen en dialecten. Wij beoordelen de resultaten nauwkeurig voor u. Na de beoordeling kunt u van ons een helder en duidelijk verslag verwachten met advies op maat.

U kunt bij ons ook in plaats van losse testen, direct een pakket voor meerdere kandidaten aanschaffen. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs! Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over.

Duurzaam inzetbaarheid

Overal om ons heen wordt er gesproken over duurzaam inzetbaarheid. Wat kunnen wij voor u betekenen op dat gebied…

Door gebruik te maken van onze persoonlijkheidstesten wordt het voor u duidelijk of de persoon die u voor u heeft nog wel plezier heeft in zijn werk, is hij nog loyaal aan uw bedrijf, kan en wil hij zich nog ontplooien in uw bedrijf, is hij productief. Wat wij ook kunnen zien is of de persoon op weg is naar een burn-out, nog voordat de persoon hier last van heeft. Dit alles tezamen heeft als doel een team te creëren waar geen stoppers in zitten, die de kar zogezegd remmen maar alleen maar doeners die de kar graag willen voorttrekken.

Testen

Online Persoonlijkheidstests

De online persoonlijkheidstest van Optimum Performance, ook bekend als de Exec-U-test, bestaat uit 200 vragen met meerkeuze-antwoorden. Invullen duurt ongeveer drie kwartier, er is geen tijdslimiet.

De online persoonlijkheidstest onderzoekt 10 eigenschappen van de persoon, die een beeld geven van de manier waarop een sollicitant in de gewenste functie zal functioneren. Deze eigenschappen zijn de volgende:

 • STABILITEIT (concentratievermogen)
 • OPGEWEKTHEID (oplossingsgerichtheid)
 • KALMTE (stressbestendigheid)
 • ZEKERHEID (betrouwbaarheid)
 • ACTIVITEIT (initiatief)
 • ONDERNEMENDHEID (daadkracht)
 • VERANTWOORDELIJKHEID (loyaliteit)
 • CORRECT BEOORDELEND VERMOGEN (luisteren)
 • INVOELINGSVERMOGEN (klantgerichtheid)
 • COMMUNICATIE

Een getrainde medewerker van Optimum Performance vergelijkt de resultaten met de benodigde kwaliteiten voor de betreffende functie. De resultaten zijn nauwkeurig, helder en geven antwoord op de volgende vragen:

 • past de persoon bij de functie?
 • zal de persoon zich voor een langere tijd binden?
 • hoe werkt de persoon in teamverband?
 • hoe kan de persoon het best begeleid worden?
Online IQ-Test

Wat is het analyserend vermogen van de kandidaat?

De intelligentietest van Optimum Performance laat zien wat het denk- en werkniveau van de kandidaat is. De test is ontwikkeld om het analyserend vermogen van een persoon te meten. In elke soort functie moet men tot op zekere hoogte in staat zijn problemen op te lossen. Als bekend is welk denkniveau vereist is, helpt de online IQ-test de juiste persoon erbij te vinden.

De kandidaat krijgt 30 minuten de tijd om 80 opgaven op te lossen. Als de tijd verstreken is, sluit de test automatisch.

Online Duplicatietest

Komt de boodschap over?

Met de Duplicatietest van Optimum Performance bespaart u tijd en geld, wanneer u deze gebruikt bij het selecteren van nieuw personeel en bij het testen van bestaand personeel.

Deze online personeelstest heeft tot doel het duplicatievermogen van de betreffende persoon te bepalen. Met duplicatie bedoelen we “waarnemen en van het waargenomene een exacte kopie maken”. De test laat zien of men instructies begrijpt en uitvoert zoals de bedoeling was, of dat men geneigd is instructies verkeerd op te vatten en dus ook verkeerd uit te voeren.

Bij de Duplicatietest wordt de tijd die de kandidaat nodig had, opgenomen, want deze bepaalt mede de score. De test duurt bij de meeste kandidaten niet langer dan 5 minuten.

Online Prestatieverificatie

Wat presteert deze kandidaat?

Zoals beloofd gaat Optimum Performance u tijd en geld besparen door u te leren onderscheid maken tussen productieve en destructieve medewerkers. De Prestatieverificatie speelt daarbij een belangrijke rol.

Het eerste wat u wilt weten als u op zoek bent naar een nieuwe medewerker is of de persoon productief is en resultaten boekt. Een scout die op zoek is naar een spits voor z’n voetbalteam vraagt eerst hoeveel doelpunten een kandidaat het afgelopen jaar gescoord heeft. Voor u is het op dezelfde manier belangrijk te weten wat uw potentiële verkoper aan orders heeft kunnen scoren. Als u een manager zoekt, dan wilt u van de sollicitant weten welke resultaten hij met zijn team heeft behaald. En in geval van een uitvoerende medewerker is het nodig te weten of de persoon bereid is te werken, te leren en instructies op te volgen. Pas als u dat weet, wordt het interessant om verder te kijken naar de persoonlijkheid om vast te stellen of deze ook bij de functie en het team past.

Informatie over testen

CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, dank u.

Ontvang de laatste tips en tricks op het gebied van werving&selectie en ontwikkeling

Meld je aan op onze nieuwsbrief.

U bent nu ingeschreven!